Obavijest: Mala škola pčelarstva

Počinje dvanaesta  sezona besplatnog tečaja iz osnova pčelarstva ( Mala škole pčelarstva), u organizaciji Pčelarskog društva „Zagreb“ i pod pokroviteljstvom Grada ZagrebaUreda za poljoprivredu i šumarstvo

Nastava će se održati 24. i 25. rujna, 1. i 2. listopada 2020. u 18 sati,  u prostorijama «Tribina grada Zagreba» Kaptol 27.
Idejni začetnik Male škole pčelarstva je mr. sc. Nenad Strižak, bivši dugogodišnji predsjednik Pčelarskog društva „Zagreb“, koji je prije dvanaest  godina ideju pretvorio u djelo kada je pokrenuo školu pčelarstva – namijenjenu svim građanima i građankama Grada Zagreba, gdje se polaznici teoretski i praktično upoznaju sa pčelarstvom i najvažnijim oprašivačima na svijetu – pčelama.

Program Male škole pčelarstva se sastoji od 4 besplatna predavanja, uz demonstraciju tipova košnica, projekciju fotografija, knjiga itd.

Život pčela – naziv je prvog predavanja koje će 24.rujna  održati mr. sc. Nenad Strižak, 25. rujna. će Luka Šebelić  polaznicima govoriti o Tipovima košnica kroz razvoj pčelarstva, zatim će predsjednik PD Zagreb Stjepan Vuković, prof. 1. listopada  polaznike upoznati sa Tehnologijom pčelarenja kroz godinu naglaskon na rojenje i razrojavanje, dok će zadnje predavanje 2. listopada  održati mr.sc. Jasminka Papić  na temu Pčelinji proizvodi u prehrani. Za sve koji žele nastaviti dalje nakon predavanja slijedi praktičan rad u PD Zagreb i na pčelinjaku u Zagrebu.

Ponukani dosadašnjim uspjehom i odazivom polaznika, od kojih se određeni broj toliko zainteresirao za pčelarstvo da su danas punopravni članovi PD „Zagreb“, predavači pozivaju sve zainteresirane, Zagrepčanke i Zagrepčane, i sve one koji su voljni saznati više o pčelama i educirati se o pčelarstvu, da se pridruže Maloj školi pčelarstva!

Jer nikad se ne zna, možda će ovo medonosno zanimanje jednog dana postati vaša nova plodonosna profesija, poručuju iz PD „Zagreb“.

Svi zainteresirani za Malu školu pčelarstva trebaju se javiti voditelju tečaja Stjepanu Vukoviću,prof. na mail svukovic123@gmail.com ili mob.: 091 5361 654

Predsjednik PDZ

Stjepan Vuković, prof.

Leave a Reply