Zaštita osobnih podataka

Uvod

Zaštitu vaše privatnosti i vaših osobnih podataka uzimamo vrlo ozbiljno.Vaše osobne podatke obrađujemo i koristimo u skladu sa smjernicom Europske unije o zaštiti osobnih podataka (GDPR), nacionalnim odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka, te u skladu sa sadržajem ove Izjave o zaštiti podataka. Ovom Izjavom o zaštiti podataka želimo vas iscrpno informirati na koji način postupamo s vašim osobnim podacima i koja su vaša prava.

Osobni podaci

Našoj web stranici možete pristupiti bez davanja vaših osobnih podataka.
Naša web stranica ne prikuplja nikakve osobne podatke.

Upotreba kolačića (cookies)

Naša web-stranica koristi tzv. kolačiće. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se automatski pohranjuju na vašem računalu kako bi na njemu pohranili određena podešenja ili datoteke za razmjenu. Kolačić u pravilu sadrži ime domene s koje je kolačić-datoteka bila posla-na, kao i informacije o starosti kolačića i alfanumerički identifikacijski kod.
Kolačići se po završetku pregleda stranice automatski brišu.

Ako imate računa (account) i ako se prijavite na stranicu server će vam poslati privremeni kolačić kako bi provjerio prihvaća li vaš web preglednik kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se nakon zatvaranja preglednika.

Sadržaji s drugih stranica

Objave na našim stranicama mogu sadržavati sadržaje s drugih stranica.
Te stranice mogu prikupljati vaše osobne podatke, koristiti kolačiće, pratiti vašu interakciju sa sadržajima.

Google Analytics

Za prikupljanje statističkih podataka koristimo Google Analytics. Google Analytics je mrežna analitička aplikacija od Googla. Google Analytics također upotrebljava kolačiće, omogućavajući tako analizu vašeg korištenja web-stranice. Informacije o vašem korištenju stranice koje generiraju kolačići, u pravilu se prenose i pohranjuju na Googleovom serveru.
U slučaju aktivacije anonimizacije, Google IP adresu prethodno kriptira. Samo u iznimnim slučajevima Google pohranjuje punu IP-adresu na serveru i tek je tamo kriptira. Po nalogu servera Google stranice će koristiti prikupljene podatke u svrhu vrednovanja vašeg korištenje weba, te kreirati statističke izvještaje o vašem korisničkom profilu odnosno pristupu našim stranicama.
Google Analytics vašu IP adresu neće povezivati s ostalim Google podacima. Ukoliko tako podesite tražilicu, pohranu kolačića možete spriječiti.
Također, Google Analytics podatke s naših web stranica obrađuje isključivo uz korištenje anonimiziranih IP-adresa.

Newsletter

Ukoliko ste se prijavili za primanje obavijesti s naše stranice (newsletter), vašu e-mail adresu koristit ćemo za slanje obavijesti. Radi nesmetanog zaprimanja obavijesti, osim e-mail adrese, potrebna nam je i vaša suglasnost za primanje obavijesti.
Vašu ćemo prijavu na newsletter potvrditi posebnim mailom koji, između ostalog, sadrži i link za odjavu.
Mailom ćete redovito zaprimati informacije o aktualnim temama kao i one s najavama predavanja odnosno tribina.
Ukoliko više ne želite zaprimati naše obavijesti (newslettere), u svakom se trenutku možete odjaviti s naše mailing liste koristeći u link u obavijesti.

UO PDZ