Obavijest: Kreće besplatni tečaj iz osnova pčelarstva – Mala škola pčelarstva u Zagrebu!

Cijenjeni sadašnji i budući pčelari,

Počinje jedanaesta sezona besplatnog tečaja iz osnova pčelarstva – Mala škole pčelarstva, u organizaciji Pčelarskog društva „Zagreb“ i pod pokroviteljstvom Grada ZagrebaUreda za poljoprivredu i šumarstvo!

Nastava će se održati 11,12,13 i 14 studenog 2019. u 18 sati,  u prostorijama «Tribina grada Zagreba» Kaptol 27.
Idejni začetnik Male škole pčelarstva je mr. sc. Nenad Strižak, bivši dugogodišnji predsjednik Pčelarskog društva „Zagreb“, koji je prije jedanaest godina ideju pretvorio u djelo kada je pokrenuo školu pčelarstva – namijenjenu svim građanima i građankama, gdje se polaznici teoretski i praktično upoznaju sa pčelarstvom i najvažnijim oprašivačima na svijetu – pčelama.

Program Male škole pčelarstva se sastoji od 4 besplatna predavanja, uz demonstraciju tipova košnica, projekciju fotografija, knjiga itd.

Život pčela – naziv je prvog predavanja koje će 11. studenog održati mr. sc. Nenad Strižak,
12. studenog će Luka Šebelić  polaznicima govoriti o Tipovima košnica kroz razvoj pčelarstva, zatim će predsjednik PD Zagreb Stjepan Vuković, prof.
13.studenog
 polaznike upoznati sa Tehnologijom pčelarenja kroz godinu naglaskon na rojenje i razrojavanje, dok će zadnje predavanje
14. studenog  održati mr.sc. Jasminka Papić  na temu Pčelinji proizvodi u prehrani

Za sve koji žele nastaviti dalje nakon predavanja slijedi praktičan rad u PD Zagreb i na pčelinjaku u Zagrebu.

Ponukani dosadašnjim uspjehom i odazivom polaznika, od kojih se određeni broj toliko zainteresirao za pčelarstvo da su danas punopravni članovi PD „Zagreb“, predavači pozivaju sve zainteresirane, Zagrepčanke i  Zagrepčane, i sve one koji su voljni saznati više o pčelama i educirati se o pčelarstvu, da se pridruže Maloj školi pčelarstva!

Jer nikad se ne zna, možda će ovo medonosno zanimanje jednog dana postati vaša nova plodonosna profesija, poručuju iz PD „Zagreb“.

Svi zainteresirani za Malu školu pčelarstva mogu se predbilježiti putem mail-a PD Zagreb, izravno doći na predavanje ili četvrtkom u 18,oo doći u PD Zagreb Našička 16 prema rasporedu kada se održavaju tribine ili se javiti voditelju tečaja Stjepanu Vukoviću,prof.na mail: svukovic123@gmail.com.

Predsjednik PDZ

Stjepan Vuković,prof.

Leave a Reply