Obavijest: Besplatni tečaj iz osnova pčelarstva – Mala škola pčelarstva

Počinje deseta sezona besplatnog tečaja iz osnova pčelarstva Mala škola pčelarstva, u organizaciji Pčelarskog društva „Zagreb“ i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba – Ureda za poljoprivredu i šumarstvo!
Nastava će se održati 6.,8.,12. i 13. studenog 2018. u 18 sati, u prostorijama «Tribina grada Zagreba» Kaptol 27.

Idejni začetnik Male škole pčelarstva je mr. sc. Nenad Strižak, bivši dugogodišnji predsjednik Pčelarskog društva „Zagreb“, koji je prije deset godina ideju pretvorio u djelo kada je pokrenuo školu pčelarstva – namijenjenu svim građanima i građankama Grada Zagreba, gdje se polaznici teoretski i praktično upoznaju sa pčelarstvom i najvažnijim oprašivačima na svijetu – pčelama.

Program Male škole pčelarstva se sastoji od 4 besplatna predavanja, uz demonstraciju tipova košnica, projekciju fotografija, knjiga itd.

Život pčela – naziv je prvog predavanja koje će 6. studenog održati mr. sc. Nenad Strižak.
8. studenog će Luka Šebelić polaznicima govoriti o Tipovima košnica kroz razvoj pčelarstva
Zatim će predsjednik PD Zagreb Stjepan Vuković, prof. 12. studenog polaznike upoznati sa Tehnologijom pčelarenja kroz godinu s naglaskom na rojenje i razrojavanje.
Zadnje predavanje 13. studenog održati će mr.sc. Jasminka Papić na temu Pčelinji proizvodi i značaj istih u prehrani.
Za sve koji žele nastaviti dalje nakon predavanja slijedi praktičan rad u PD Zagreb i na pčelinjaku u Zagrebu.

Praktična nastava na PDZ pčelinjaku

Ponukani dosadašnjim uspjehom i odazivom polaznika, od kojih se određeni broj toliko zainteresirao za pčelarstvo da su danas punopravni članovi PD „Zagreb“, predavači pozivaju sve zainteresirane, Zagrepčanke i Zagrepčane, i sve one koji su voljni saznati više o pčelama i educirati se o pčelarstvu, da se pridruže Maloj školi pčelarstva!
Jer nikad se ne zna, možda će ovo medonosno zanimanje jednog dana postati vaša nova plodonosna profesija, poručuju iz PD „Zagreb“.

Atmosfera s predavanja

Svi zainteresirani za Malu školu pčelarstva mogu se predbilježiti putem mail-a PD Zagreb (info@pdz.hr), izravno doći na predavanje ili četvrtkom u doći u prostorije PD Zagreb Našička 16 prema rasporedu kada se održavaju tribine ili se javiti voditelju škole Stjepanu Vukoviću,prof. na mob.: 091/ 5361654.

UO PDZ

Leave a Reply