Obavijest: Sastanak predstavnika pčelarskih udruga Grada Zagreba

Nakon višegodišnje pauze, na inicijativu dijela članstva PD Zagreb, uz odobrenje Upravnog odbora PD Zagreb, sazvan je i održan sastanak predstavnika pčelarskih udruga koje imaju sjedište u Gradu Zagrebu.
Sastanak je održan 23.02.2018. (petak) s početkom u 18,00 u sjedištu PD Zagreb, Našička 16, pod radnim naslovom: Koordinacija pčelarskih udruga Grada Zagreba
Sastanku su nazočili predstavnici:

  • PD Zagreb, Dragutin Vedak dopredsjednik
  • PD Zagreb, Ante Štavun član UO ujedno pokretač ove inicijative,
  • PD Zagreb, Darko Makarun član UO,
  • PU Lipa, Josip Križ predsjednik,
  • PU Lipa, Milanko Barač član UO
  • PU Degenija, Anđelko Pikutić, predsjednik
  • PU Propolis, Maja Dražić, predsjednica
  • UP Pčelinjak, Dražen Jerman, dopredsjednik

Predstavnici PU Maja nisu se odazvali pozivu. Postoje još dvije Pčelarske udruge na području Grada Zagreba ali nemamo saznanja o njihovom statusu i tko ih predstavlja, za sada.
Sastanak je uvodnim riječima otvorio dopredsjednik PD Zagreb Dragutin Vedak i nakon što su se svi nazočni složili da se koordinacija ovakvog tipa treba nastaviti, daljnje vođenje sastanka prepustio je Anti Štavunu. Darko Makarun je predložen za vođenje zapisnika.
Ante Štavun, nakon krećeg uvoda, predlaže Dnevni red:

1. Rasprava i prijedlozi oko izmjena i dopuna Statuta HPS-a
2. Prijedlozi i izbor kandidata za UO HPS-a
3. Rasprava i eventualni prijedlozi za predsjednika HPS-a
4. Dogovor o daljnjoj suradnji nazočnih udruga pod nazivom „Koordinacija pčelarskih udruga Grada Zagreba“
5. Razno

Dnevni red je jednoglsno prihvaćen, a nazočni su pohvalili inicijativu s napomenom da je sve ovo trebalo i ranije pokrenuti.

AD 1. Ante Štavun iznosi prijedloge na dopune i izmjene Statuta HPS-a koje su dogovorene ispred UO PD Zagreb. Nakon kraće rasprave jednoglasno su prihvaćeni svi prijedlozi UO PD Zagreb uz poneku dopunu. O prihvaćenim prijedlozima i dopunama biti će sastavljen poseban zapisnik koji će se proslijediti članu OU HPS-a ispred udruga Grada Zagreba, Ivanu Tucakoviću, koji će iste iznijeti i zastupati na prvoj raspravi po tom pitanju na sjednici UO HPS-a.

AD 2. Rasprava oko izbora kandidata za novi saziv UO HPS-a prošla je vrlo kolegijalno, a na kraju su ostala dva kandidata o kojima će nazočni predstavnici raspravljati na svojim UO. Konačnu odluku o kandidatu koji će nas predstavljati u idućem sazivu UO HPS-a Koordinacija će izglasati na idućem sastanku za dva tjedna.
Predloženi kandidati su:
Dragutin Vedak, dopredsjednik PD Zagreb i
Josip Križ, predsjednik PU Lipa.

AD 3. O kandidatu za predsjednika HPS-a nismo se izjasnili. Svatko od nazočnih je čuo za ponekog kandidata iz drugih sredina, ali nije donesen nikakav zaključak – do daljnjeg.

AD 4. Vezano za ovu točku, izražene su sve pohvale ovoj inicijativi i zaključeno je da je daljnja suradnja u bilo kojem obliku prihvatljiva za sve nazočne udruge i da se treba obvezno
nastaviti.

AD 5. Pod točkom razno su spomenute neke zajedničke aktivnosti, ali o tome kada Koordinacija saživi odnosno o istoj se izjasne UO nazočnih udruga.

Zagreb, 23.02.2018.
Za Kordinaciju inicijatori:
Dragutin Vedak
Ante Štavun

 

naslovna fotografija: http://absolutefabme.com/handshake-says-something/

Leave a Reply