Besplatni tečaj iz osnova pčelarstva – Mala škola pčelarstva

Poštovani pčelari, budući pčelari i svi koji želite nešto naučiti o pčelama i pčelarenju,

Počinje deveta sezona besplatnog tečaja iz osnova pčelarstva ( Mala škola pčelarstva), u organizaciji Pčelarskog društva „Zagreb“ i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba – Ureda za poljoprivredu i šumarstvo.

Nastava će se održati 2, 3, 9 i 10 studeni 2017. u 18 sati , u prostorijama «Tribina grada Zagreba» Kaptol 27.
Idejni začetnik Male škole pčelarstva je mr. sc. Nenad Strižak, bivši dugogodišnji predsjednik Pčelarskog društva „Zagreb“, koji je prije devet godina ideju pretvorio u djelo kada je pokrenuo školu pčelarstva – namijenjenu svim građanima i građankama Grada Zagreba, gdje se polaznici teoretski i praktično upoznaju sa pčelarstvom i najvažnijim oprašivačima na svijetu – pčelama.

Program Male škole pčelarstva se sastoji od 4 besplatna predavanja, uz demonstraciju tipova košnica, projekciju fotografija, knjiga itd.

Život pčela – naziv je prvog predavanja koje će 2. studenog održati mr. sc. Nenad Strižak, 3. studenog će Luka Šebelić  polaznicima govoriti o Tipovima košnica kroz razvoj pčelarstva, zatim će predsjednik PD Zagreb Stjepan Vuković, prof. 9.studenog  polaznike upoznati sa Tehnologijom pčelarenja kroz godinu naglaskon na rojenje i razrojavanje, dok će zadnje predavanje10. studenog  održati Tomislav Grčić, dipl. inž. i mr. sc. Jasminka Papić  na temu Dobivanje pčelinjih proizvoda i značaj istih u ishrani. Za sve koji žele nastaviti dalje nakon predavanja slijedi praktičan rad u PD Zagreb i na pčelinjaku u Zagrebu.

Ponukani dosadašnjim uspjehom i odazivom polaznika, od kojih se određeni broj toliko zainteresirao za pčelarstvo da su danas punopravni članovi PD „Zagreb“, predavači pozivaju sve zainteresirane i sve one koji su voljni saznati više o pčelama i educirati se o pčelarstvu, da se pridruže Maloj školi pčelarstva!

Zainteresirani za Malu školu pčelarstva mogu se predbilježiti putem email-a PD Zagreb, izravno doći na predavanje ili četvrtkom u 18,oo doći u PD Zagreb Našička 16 prema rasporedu kada se održavaju tribine ili se javiti voditelju tečaja Stjepanu Vukoviću,prof. na 091/ 5361654

Leave a Reply