Kreće besplatni tečaj iz osnova pčelarstva (Mala škola pčelarstva) u Zagrebu

Počinje osma sezona besplatnog tečaja iz osnova pčelarstva ( Mala škole pčelarstva), u organizaciji Pčelarskog društva Zagreb. Pokrovitelj je Grad  ZagrebUred za poljoprivredu i šumarstvo.

Nastava će se održati 3., 4., 8. i  9. studenog 2016. u 17 sati,  u prostorijama Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27.
Idejni začetnik Male škole pčelarstva je mr. sc. Nenad Strižak, bivši dugogodišnji predsjednik Pčelarskog društva  Zagreb, koji je prije osam godina ideju pretvorio u djelo kada je pokrenuo školu pčelarstva – namijenjenu svim građanima i građankama grada Zagreba. U školi se polaznici teoretski i praktično upoznaju sa pčelarstvom i najvažnijim oprašivačima na svijetu – pčelama.

Program Male škole pčelarstva se sastoji od 4 besplatna predavanja, uz demonstraciju tipova košnica, projekciju fotografija, knjiga i ostalog:

1. Život pčela –  3. studenog. mr. sc. Nenad Strižak

2. Tipovi košnica kroz razvoj pčelarstva4. studenog, Luka Šebelić

3. Tehnologija pčelarenja – 8. studenog, predsjednik PD Zagreb, Stjepan Vuković,   prof.

4. Proizvodnja pčelinjih proizvoda – 9. studenog, Tomislav Hudina, mag. biol.exp.

Za sve koji žele nastaviti dalje nakon predavanja slijedi praktičan rad u PD Zagreb i na oglednom pčelinjaku u Zagrebu.

Ponukani dosadašnjim uspjehom i odazivom polaznika, od kojih se određeni broj toliko zainteresirao za pčelarstvo da su danas punopravni članovi PD Zagreb, predavači pozivaju sve zainteresirane, Zagrepčanke i  Zagrepčane, sve one koji su voljni saznati više o pčelama i educirati se o pčelarstvu, da se pridruže Maloj školi pčelarstva!

Možda će ovo medonosno zanimanje jednog dana postati vaša nova plodonosna profesija, poručuju iz PD Zagreb.

Svi zainteresirani za Malu školu pčelarstva mogu se predbilježiti putem mail-a PD Zagreb, izravno doći na predavanje ili četvrtkom u 18,oo doći u PD Zagreb, Našička 16 prema rasporedu kada se održavaju tribine.
Mogu se javiti voditelju tečaja Stjepanu Vukoviću, na 091/ 536 1654

Leave a Reply